İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1453 İstanbul'un Fethi Mesajı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yafes Bakırcı'nın "İstanbul'un Fethi" Mesajı
1453 İstanbul'un Fethi Mesajı

       Tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul'un fethidir. İstanbul'un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir.

       Kuruluşunu müteakip dönemde yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu aziz şehir, Fatih Sultan Mehmet Han önderliğinde gerçekleşen fethin ardından adalet, hoşgörü, barış ve köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir.

       Bugün ülkemizin modern vitrini olarak Dünya'ya açılan penceresi olan güzel İstanbul, doğu ile batı arasında köprü olma vazifesini sürdürmektedir. Bu konuda bizlere düşen vazife; tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak İstanbul'u geleceğe taşımaya devam etmek ve köprü konumunu kuvvetlendirmektir.

       Bu duygu ve düşüncelerle; İstanbul'un fethinin 566. yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No 6 Beylikdüzü / İSTANBUL Bizimkent İlkokulu Yanı - 0(212) 876 98 74 0(212( 875 27 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.