İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı değerlendirme toplantısı, Koç Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlendi.
2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yafes Bakırcı başkanlığında şube müdürlerimiz ile birlikte gerçekleşen toplantıya ilçemiz resmi okul ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Müdürümüz, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının değerlendirilmesini yaptı. Salgın döneminde sorunsuz bir yıl geçirilmesinde büyük emekleri bulunan okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm personelimize teşekkür etti. LGS ve YKS sınav sürecinin okullarımızda problemsiz tamamlandığını ifade eden Müdürümüz, açıklanan LGS sonuçlarına göre öğrencilerimizin doğru yönlendirilmesinin önemine değinerek şunları söyledi:

"Rehberlik Araştırma Merkezi ilçe tercih komisyonlarımız çevrim içi olarak öğrencilerimize tercihlerini yapma konusunda destek olacaklar. Öğrencilerimizin doğru tercih yapmaları için ilçe tercih komisyonlarımıza yönlendirilerek tercihlerini yapmaları gelecekleri açısından çok önemli.  Öğrencilerimize yeni açılan okullarımızın ve meslek liselerinin tanıtımının yapılması da oldukça önemli. Ayrıca yeni eğitim-öğretim yılında Musa Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Projesi okulumuz öğrencilerimizle buluşacak."

Bakanlığımız, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda yaz tatili döneminde öğrencilerimizin fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik gelişimlerini bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif eğitim faaliyetleri ile desteklemek amacıyla "Telafide Ben de Varım" Programı hazırladığından da bahseden Müdürümüz; çok alternatifli etkinlik ve eğitim programlarıyla öğrencilerimizin, eğitici ve eğlendirici bir yaz dönemi geçirebileceğini belirtti.

Salgın döneminde eğitim camiamızda acı kayıplarımızın olduğunu söyleyen Müdürümüz, Büyükşehir Ortaokulu Müdürümüz Yücel Akkaş'ın vefatından dolayı yaşadıkları derin üzüntüyü ifade etti. Okul müdürlerimizden bir kez daha merhuma haklarını helal etmelerini ve kendisine dua etmelerini rica etti. Müdürümüz, ilçemizde göreve başlayan müdürlerimize ve yardımcılarına yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını dileklerinde bulunarak konuşmalarını tamamladı.

Toplantıda, şube müdürlerimiz bölümleriyle ilgili gündem maddeleri olan 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının planlanması, Bursluluk Sınavı ile ilgili bilgilendirme, Fatih Projesi hakkında bilgilendirme, EBA Destek Noktaları, Okul Kayıt iş ve işlemleri, "Telafide Ben de Varım" programı hakkında bilgilendirme, okul öncesi eğitimde yaz okulu uygulaması, Öğrenen Mahalle projesinde etkinliklerin geliştirilmesi ve sürecin işletilmesi, LGS ve YKS tercih işlemleri ile ilgili rehberlik servislerinin etkin katılımlarının sağlanması, TÜBİTAK 4006 Projesi etkinlikleri, okul aile birliği iş ve işlemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

İlçemizde göreve başlayan okul müdürleri ile tanışma ve katılımcılardan gelen soru, görüş ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından değerlendirme toplantısı sona erdi.

01-07-202101-07-202101-07-202101-07-2021

 

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No 6 Beylikdüzü / İSTANBUL Bizimkent İlkokulu Yanı - 0(212) 876 98 74 0(212( 875 27 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.