İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

"ÖĞRETMENLİĞİN DÜNÜ, BUGÜNÜ, YARINI" DERSİ, BAKAN YARDIMCIMIZ ÖMER FARUK YELKENCİ'NİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci ile İstanbul Öğretmen Akademileri "Öğretmenliğin Dünü, Bugünü, Yarını" dersi, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleşti.


ami Kütüphanesi'nde gerçekleşen buluşmaya Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Ömer Faruk Yelkenci, İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Rami Kütüphanesi Müdürü Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve çok sayıda öğretmen katıldı.

İstanbul Öğretmen Akademileri'nin kuruluş amacı ve önemine değinen Bakan Yardımcımız Yelkenci, öğretmenlik mesleği gelişim sürecinin çok boyutlu bir süreç olduğunun altını çizdi. Bu anlamda öğretmenlerimizin alan bilgisinin yanında, tarih sanat ve kişisel gelişim alanlarında kendilerini geliştirmelerini amaçlayan Öğretmen Akademileri'nin ülke çapında yaygınlaşmasını temenni ettiklerini belirtti.

"Öğretmenlik, düne, bugüne ve yarına hitap eden en önemli meslek grubudur."

Öğretmenliğin tarihsel gelişim sürecinde üstlendiği roller hakkında konuşan Bakan Yardımcımız Yelkenci, "Öğretmenlik, düne, bugüne ve yarına hitap eden en önemli meslek grubudur. Bu anlamda öğretmenlerimiz geçmişi çok iyi okuyup analiz ederken, dünyada meydana gelen tüm değişimleri de takip etmesi gerekir. Geçmişi keşfeden öğretmen, geleceği de şekillendirebilir. Öğrencilerin ruhuna dokunmak, geçmiş ve gelecek arasında köprü kurmak bu tecrübelere bağlıdır" ifadelerini kullandı.

"Dijitale evrene hapsolmadan dijital teknolojiyi sanatsallaştırmayı ve amaca uygun kullanmayı başarmalıyız."

Dijital devrimle beraber değişen eğitim boyutuna değinen Bakan Yardımcımız Yelkenci, eğitim ve öğretim süreçlerinin interaktif olarak artık her zaman ve her yerde eğitim anlayışına dönüştüğünün altını çizdi. Dijitalleşen dünyanın değişim ve dönüşümlerini takip ederken ortaya çıkardığı olumsuz boyutlara da dikkat çeken Yelkenci, "Dijitale evrene hapsolmadan dijital teknolojiyi sanatsallaştırmayı ve amaca uygun kullanmayı başarmalıyız. Bu yaparken etik ve ahlaki değerlere çok önem vermeli, hem kendimizi hem de öğrencilerimizi dijital enformasyona karşı korumalıyız. Yoksa hem biz hem de öğrencilerimiz bu enformasyonun içerisinde kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliriz." dedi.

Dijital enformasyona ve sanal dünyanın tehlikelerine karşı öğrencilerin kendilerini tanımalarının önemine değinen Bakan Yardımcımız Yelkenci, " Önemli olan öğrencilerimizin psikolojisini ve maneviyatını enformasyonla baş edecek şekilde güçlendirmektir. Bilgiye ulaşmak evet çok önemli ancak bilgiye ulaşırken dijital dünyanın tehlikeleriyle baş başa kalan öğrencilerimize, hayatlarının bir amacı ve anlamı olduğunu fark ettirmeliyiz. Özerkliği kendilerinde olan hayatlarının mahremiyetini korumalarının da kendi ellerinde olduğunu onlara aktarabilmeliyiz." şeklinde konuştu.

"Öğretmenlik, değişerek gelişme, gelişerek olgunlaşma mesleğidir."

İstanbul Öğretmen Akademileri "Öğretmenliğin Dünü, Bugünü, Yarını" dersinde konuşan İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, "İstanbul Öğretmen Akademileri'ni tüm ilçelerimizde yayarak, gelişim ve değişim odaklı bir öğretmen gelişim programının oluşmasını çok önemsiyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu'nda çok anlamlı bir ifade var; 'Bütün programlar öğretmenlerin omuzlarında yükselir, hiçbir program öğretmenin niteliğini aşamaz.' diye. Bu ifade de anlaşılacağı üzere eğitim süreçlerinde en önemli görev öğretmenlerimizindir. Öğretmenlik, tüm süreçleri yönetmeyi gerektiren çok ince bir sanatkârlıktır. Öğretmenlik, değişerek gelişme, gelişerek olgunlaşma mesleğidir." ifadelerini kullandı.

02-01-2024 02-01-2024 

Program, öğretmenlerimizden gelen soruların cevaplanması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sonlandı. 

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No 6 Beylikdüzü / İSTANBUL Bizimkent İlkokulu Yanı - 0(212) 876 98 74 0(212( 875 27 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.