İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hale getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi amacıyla  "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliği düzenlenecektir.
1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimler amaçlanmaktadır."1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sanata eğilimli öğrencileri, Güzel Sanatlar Liselerinin resim/müzik bölümünde öğrenim gören gönüllü öğrenciler ile bu okullardaki öğretmenler katılabileceklerdir.

 Proje ile Hedeflenenler

Etkinlik programı ile okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerlerinin geliştirilmesi, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesi, sosyal ve kültürel alanda okullarını temsil etme bilinci kazanmaları, ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanması, zamanlarını verimli geçirerek uygun olmayan ortamlarda bulunmalarının önlenmesi suretiyle zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi, şiddete eğilimli davranışların kontrol altına alınmasının sağlanması, okula olan ilgilerinin artırılmasını sağlamak yoluyla devamsızlıklarının azaltılması, kendi yetenek alanlarını keşfetmeleri, bu yeteneklerinin hobi olmaktan öte yaşamlarının bir parçası olmasının sağlanması, sanatsal alanlarda edindikleri yeni kazanımların mesleki alanlarına yansıtılması, hedeflenmektedir.

 Etkinlik Ödülleri

1 Mart 2021 ? 30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde seçilen eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğü Seçici Kurulları tarafından değerlendirilerek resim ve müzik alanlarında birinci olan eser sahibi öğrencilere diz üstü bilgisayar verilecektir.

Ayrıca etkinliklere çevrim içi çalışmalarda rehberlik etmiş ve onların ürün veya eser ortaya çıkartmalarını sağlamış güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Katılım ve Teşekkür Belgesi" verilecektir.

Teknik şartname için tıklayınız.

Cumhuriyet Mah. Atatürk Bulvarı No 6 Beylikdüzü / İSTANBUL Bizimkent İlkokulu Yanı - 0(212) 876 98 74 0(212( 875 27 25

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.